donderdag 11 december 2014

KINDEREN STAAN STERK TEGEN PESTEN

Afgelopen week hebben zeven kinderen meegewerkt aan het tegengaan van pesten op scholen. Als professionele modellen hebben zij een gezicht gegeven aan gepeste kinderen die met nieuwe moed en vol trots hun ruimte in nemen en laten zien: hier ben ik! Ik ben het waard om rekening mee te houden.

“De Sta Sterk training helpt echt. Dat merk ik thuis. Hij geeft veel meer zijn eigen mening en dat is best wel wennen.” aldus een lachende moeder van Ricardo, een 10 jarige jongen die de Sta Sterk training volgt. Ricardo zit samen met zijn moeder met ons in de docentenkamer en wacht rustig tot hij op de foto mag.
Afgelopen week hebben zeven kinderen meegewerkt aan het tegengaan van pesten op scholen. Deze bijzondere fotosessie is onderdeel van de nieuwe STA STERK campagne van Stichting Omgaan met Pesten. 
Op de vraag waarom Ricardo aan deze fotosessie mee wilde doen antwoord hij: “Omdat ik zelf vind dat niemand moet gaan pesten”. Ricardo is zelf veel gepest en heeft daardoor een negatief zelfbeeld ontwikkeld. Hij volgt nu de Sta Sterk training. Zijn leerwens binnen de training is: “dat ik weer gelukkig mijn huiswerk kan gaan doen en gelukkig naar school ga”. Hij leert in de training hoe hij beter voor zichzelf kan opkomen. Dat durfde hij eerst niet. Nu leert hij meer ruimte in te nemen en zijn grenzen aan te geven. Zijn moeder is trots op zijn doorzettingsvermogen.
In de Sta Sterk training wordt kinderen geleerd hoe je voor jezelf kan opkomen. Het aangeven van je grenzen is heel belangrijk wanneer je je gepest voelt. Via onze stoplichtmethode leren de kinderen dat op een assertieve manier te doen. Verder wordt er binnen de training veel aandacht besteedt aan het herontdekken van je eigen talenten, sociale vaardigheden en aan het zelf oplossend vermogen. Kinderen zijn sterker dan ze denken en dat is absoluut te zien in deze fotoshoot! 


Wij, trainers Omgaan met Pesten willen Shennah, Anouk, Marit, Ricardo, Tristan, Lucas en Naomi heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage om pesten tegen te gaan! Bedankt! Ik vond het erg fijn jullie verhalen te horen en jullie in actie te zien! 
De foto’s zijn gemaakt door professioneel fotograaf Wim Steijven. Ook Remy Rond was aanwezig als art director achter deze campagne. Zij hebben zich vrijwillig aan de stichting verbonden, vanuit hun betrokkenheid bij het pestprobleem.


 



Maak jij je af en toe zorgen over je kind? Wil je je kind graag helpen om beter voor zichzelf op te komen? In januari gaat er weer een STA STERK groepstraining van start. Neem contact op met mij op 06-23589776 of mail naar burowelzijn@gmail.com. Neem ook een kijkje op www.burowelzijn.nl en de facebookpagina veel interessante informatie! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten